Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Kavkazský džuveč
(HaB)
recept číslo: 713
dzuvec.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

1 balíček zmraženého leča (nebo čerstvé papriky a rajčata)
2 cibule
5 vařených brambor
500 g vepřového masa
100 g dušené rýže
mletá paprika
pepř
sůl
zelená petrželka
sádlo
 

Postup

Uvaříme si brambory a podusíme rýži (s výhodou ale použijeme i zbytky těchto surovin od jiného jídla). Brambory nakrájíme na tenčí kolečka a rozdělíme je na dvě poloviny. Papriky a rajčata nakrájíme na nudličky, cibuli také, promícháme a necháme zvlášť. Maso nakrájíme na nudličky, osolíme a opepříme a opečeme v rozpáleném sádle.Vyjmeme ho ze šťávy a dáme stranou na talíř. Do šťávy přilijeme asi půl sběračky vody a povaříme ji. Rýži nasypeme na rozpálený tuk, smícháme se zelenou petrželkou, hodně zasypeme paprikou a důkladně promícháme. Na dno tukem vytřené zapékací misky poklademe polovinu plátků brambor, nasypeme polovinu směsi zeleniny, na ní dáme rýži, maso a druhou část zeleniny a končíme druhou polovinou brambor. Vše zalijeme šťávou z masa a pečeme v troubě dozlatova.

Názory čtenárů

Ještě nevím, teprve budu zkoušet. Ale je to jiné, než co jsem očekávala. Nostalgicky jsem si vzpomněla na konzervu "džuveč s tuňákem", měla jsem ji moc ráda.
Majka dne 11.1.2011 14:40:02
Náhodou z vepřového masa je to vynikající.
Jiří dne 21.12.2010 16:14:29
Na kavkazky dzuvec nemuzete pouzivat veprove maso jsou to muslimove,tak ho pripravite bud ze skopoveho nebo z jehneciho.Veprove maso by bylo urazkou jako pro zidy.Nesmite si vymyslet blbiny
""B"" dne 24.11.2002
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".