Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Kyselé zelí nakládané netradičně
(zop)
recept číslo: 70
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

1 kg hlávkového bílého zelí
20 g cukru
10g soli
kmín
 

Postup

Uvedený rozpočet je třeba upravit podle váhy nakrouhaného zelí!

Zelí nakrouháme, promícháme s cukrem, solí a kmínem a co nejvíce napěchujeme do sklenic se šroubovacími víčky. Víčka dobře utáhneme. Sklenice naskládáme na vyšší plech a uložíme do místnosti, kde je teplo a nebude vadit linoucí se odér (nejlepší je půda). Zelí totiž samo zkvasí a vytéká šťáva. Jakmile tato přestává vytékat, sklenice se sama zatáhne. Asi za 10 dní je hotovo, vydrží i rok. Čím je původní syrové zelí šťavnatější, tím lépe.

Názory čtenárů

Celý pepř, kmín a sůl, cibule, ev. kyselé jablko a vinný list...
Astheart dne 1.5.2011 20:53:08
S tím se nedá než souhlasit, já jenom pro vůni přidávám i pepř, jalovec, nové koření a bobkový list.
Michal dne 31.10.2009 15:33:06
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".