Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Brokolice se španělskou omáčkou
(cas)
recept číslo: 695
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit
Funkce "Moje Recepty" je dostupná pouze zaregistrovaným uživatelům. Nápověda

Suroviny

600 - 800 g brokolice
sůl
Na omáčku:
2 lžíce másla
2 lžíce hladké mouky
2 cibule
zelená petrželka
1 červená paprika
1 bobkový list
vývar (z kostky)
150 g vařeného masa
150 g šunky
2 lžíce rajčatového protlaku nebo kečupu
1 sklenka červeného vína
mletý pepř
sůl

 

Postup

Brokolici opláchneme, rozdělíme na růžičky a podusíme v troše osolené vody. Měkkou slijeme, osušíme, rozdělíme na talíře a přelijeme připravenou omáčkou. Ihned podáváme.
Příprava omáčky:
Na másle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, zasypeme moukou, osmahneme, přidáme posekanou zelenou petrželku, nakrájenou papriku, bobkový list a vše zalijeme trochou vývaru. Rozšleháme, uvedeme do varu a přidáme na nudličky nakrájené maso (vepřové, kuřecí) a šunku, rajčatový protlak (nebo kečup), víno a krátce povaříme. Omáčku dochutíme solí a pepřem, případně i trochou cukru. Před podáváním nezapomeneme z omáčky vyjmout bobkový list.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".