Tykev oloupeme, vyjmeme semeníky, dužinu nastrouháme na okurkovém struhadle a necháme chvíli odstát. Můžeme i mírně osolit. Mezitím vyklepneme do mouky vejce, rozdrobíme tuk a těsto zaděláme trochou teplé vody nebo ohřátého mléka. Na pomoučeném vále ho zpracujeme dotuha, rozdělíme na tři díly a vyválíme na pláty velikosti koláčové formy. Odstátou tykev vymačkáme, abychom z ní odstranili tekutinu, vmícháme tvaroh, jogurt nebo smetanu a rozšlehaná vejce. Podle chuti osladíme a zahustíme strouhankou. První plát těsta vložíme do vymaštěné formy a potřeme ho tence náplní, překryjeme druhým plátem těsta, opět potřeme náplní, překryjeme dalším plátem a opět potřeme zbytkem náplně. Posypeme vanilkovým cukrem a v předehřáté troubě upečeme. Po vychladnutí ozdobíme šlehačkou.
Poznámka: Jde o recept původem z Chorvatska, jistě se hodí některým pěstitelkám dýní, které řeší každý podzim problém, jak ji zpracovat.