Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Tykvový moučník
(kal)
recept číslo: 691
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

500 g polohrubé mouky
1 vejce
1 lžíce tuku
vlažná voda nebo mléko na zadělání
sůl
1 vanilkový cukr
tuk na vymazání formy
šlehačka na ozdobení

Náplň:
1 kg žlutomasé tykve
500 g tvarohu
1 lžíce cukru
1 kelímek jogurtu nebo zakysané smetany
2 vejce
strouhanka na zahuštění
 

Postup

Tykev oloupeme, vyjmeme semeníky, dužinu nastrouháme na okurkovém struhadle a necháme chvíli odstát. Můžeme i mírně osolit. Mezitím vyklepneme do mouky vejce, rozdrobíme tuk a těsto zaděláme trochou teplé vody nebo ohřátého mléka. Na pomoučeném vále ho zpracujeme dotuha, rozdělíme na tři díly a vyválíme na pláty velikosti koláčové formy. Odstátou tykev vymačkáme, abychom z ní odstranili tekutinu, vmícháme tvaroh, jogurt nebo smetanu a rozšlehaná vejce. Podle chuti osladíme a zahustíme strouhankou. První plát těsta vložíme do vymaštěné formy a potřeme ho tence náplní, překryjeme druhým plátem těsta, opět potřeme náplní, překryjeme dalším plátem a opět potřeme zbytkem náplně. Posypeme vanilkovým cukrem a v předehřáté troubě upečeme. Po vychladnutí ozdobíme šlehačkou.
Poznámka: Jde o recept původem z Chorvatska, jistě se hodí některým pěstitelkám dýní, které řeší každý podzim problém, jak ji zpracovat.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".