Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Brambory po provensálsku
(cas)
recept číslo: 686
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

700 g brambor
5 lžic olivového oleje
sůl
pepř
strouhaná kůra z jednoho citrónu
1 pórek
stroužek česneku
2 lžíce sekané petrželky
šťáva z jednoho citrónu
muškátový oříšek
 

Postup

Brambory omyjeme, oloupeme, nakrájíme na tenké plátky a ty potom nakrájíme na hranolky. Na velké pánvi rozehřejeme olivový olej a brambory na něm opékáme na středním ohni asi 5 minut. Osolíme je a opepříme. Občas lehce zamícháme. Potom přidáme strouhanou citrónovou kůru, přikryjeme pánev pokličkou a ještě opékáme asi 10 minut. Občas opatrně obrátíme a zamícháme. Zatím si očistíme pórek a nakrájíme jej na tenká kolečka. Česnek oloupeme a jemně nasekáme. Obojí vmícháme do brambor a přidáme ještě nasekanou zelenou petrželku. Dopékáme bez pokličky dalších 5 minut. Výsledkem by měly být křupavé brambory, které dochutíme citrónovou šťávou a troškou nastrouhaného muškátového oříšku.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".