Změklé máslo, cukr a vanilkový cukr třeme, postupně vmícháváme žloutky a vše utřeme do pěny. Přidáme rozmačkané banány (lépe je použít zralé až přezrálé), banánový likér (nebo vaječný koňak) a poté postupně vmícháváme mouku promíchanou s kypřícím práškem, čokoládové hobliny (lze je vytvořit nastrouháním čokolády na hrubém okurkovém struhadle) a asi polovinu strouhaného hrubšího kokosu. Nakonec lehce vmícháme sníh ze čtyř bílků. Troubu si předehřejeme na 180 stupňů, rozvírací dortovou formu vytřeme tukem, vysypeme hrubou moukou a naplníme rovnoměrně připraveným těstem. Dort pečeme asi 45 minut, po vyjmutí necháme vychladnout.
Čokoládu rozpustíme nad párou (můžeme k ní přidat lžičku ztuženého tuku, aby byla vláčnější) a potřeme jí celý dort na povrchu i po stranách. Po stranách dort s ještě vlhkou čokoládou posypeme nastrouhanými kokosovými vločkami. Smetanu ušleháme dotuha a obvod dortu ozdobíme šlehačkovými pusinkami a plátky sušeného nebo čerstvého banánu.