Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Piškotová roláda s nutellou
(cas)
recept číslo: 684
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

4 žloutky
100 g cukru krupice
150 g nutelly
300 g polohrubé mouky
1 balíček vanilkového pudinku
1/2 l mléka
100 g nutelly
250 g másla

 

Postup

Ze žloutků a krupicového cukru ušleháme napěněný bělavý krém a přimícháme 150 g nutelly. Z bílků ušleháme pevný sníh a lehce ho vmícháme střídavě s moukou do žloutkového krému. Plech na pečení vyložíme papírem na pečení, těsto na něj rovnoměrně rozetřeme a vložíme to trouby předehřáté na 200 stupňů. Pečeme asi 10 minut. Po vyjmutí z trouby překlopíme piškotový plát na lehce navlhčenou utěrku, odstraníme papír na pečení a nadzvednutím okraje utěrky plát sbalíme (zatím nasucho, bez náplně). Roládu přikryjeme navlhčenou utěrkou a necháme vychladnout.
Z mléka a pudinkového prášku mezitím připravíme pudink. Jakmile zhoustne, odstavíme ho ze zdroje tepla a přimícháme druhou část nutelly. Necháme vychladnout. Změklé máslo ušleháme do pěny a postupně je vmícháme do vychladlého pudinku. Vychladlou roládu opatrně rozbalíme, potřeme ji polovinou krému a opět ji zabalíme. Povrch rolády potom potřeme zbývajícím krémem a ozdobíme (např. kandovaným ovocem, plátky pomeranče nebo uděláme na roládě ozdobné rýhy vidličkou). Roládu dáme vychladit. Před podáváním krájíme na plátky, poté mlsáme. Ale pozor na kalorie!!!

Názory čtenárů


dne 15.9.2004
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".