Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Vydatná polévka s cuketou
(cas)
recept číslo: 672
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

150 g vařených fazolí
150 g uzeného bůčku
2 cibule
1 mrkev
100 g celeru
2 malé cukety
100 g fazolových lusků
3 brambory
2 lžíce rajčatového protlaku
sůl
mletý pepř
2 stroužky česneku
3 lžíce rýže
4 lžíce strouhaného sýra
zelená petrželka

 

Postup

Cukety, brambory, pórek, mrkev, celer a cibuli si očistíme a nakrájíme (buď na tenké plátky nebo větší kostičky). Také bůček nakrájíme na kostičky, rozškvaříme a na něm opečeme připravenou zeleninu. Vše zalijeme 1,5 l vody nebo vývaru, přidáme fazolové lusky a fazole, rajčatový protlak, prolisovaný česnek, rýži, sůl a pepř a vaříme asi 30 minut. Hotovou polévku posypeme nastrouhaným sýrem a nakrájenou zelenou petrželkou. Podáváme například jako lehkou večeři. Někomu chutná i s chlebem.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".