Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Sterilovaný hrášek ve sladkokyselém nále
(kni)
recept číslo: 668
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

Čerstvý mladý sladký hrášek

Nálev:
1 l vody
0.25 l 8% octa
20 g so;i
70 g cukru
 

Postup

Vyloupaný hrášek vsypeme do vařící vody, povaříme 8-10 minut, scedíme a ve studené vodě vychladíme. Necháme jej odkapat na sítu, vsypeme do čistých (menších) sklenic a zalijeme horkým nálevem. Sklenice dobře uzavřeme, vložíme do zavařovacího hrnce s horkou vodou.Sklenice o objemu 0,5 l sterilujeme při 90 stupních asi 20 minut.

Názory čtenárů

Chladí se aby zůstal stále krásně zelený :)
lenka s. dne 20.6.2011 21:08:19
Proč se chladí, když se vzápětí zalévá horkým nálevem? Jen jsem zvědavá.
helka dne 15.7.2009 16:04:38
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".