Rybí filé naporcujeme, pokapeme citrónovou šťávou a necháme chvíli odležet v chladnu. Zatím si nakrájíme cibuli, oloupeme česnek, nakrájíme chilli papričky. Na pánvi si rozpálíme olej a porce filé v něm prudce po obou stranách opečeme. Rybu vyjmeme a na oleji osmahneme cibuli, chilli papričky a prolisovaný česnek. Když je cibule měkká, přidáme tři lžíce vody, cukr, sójovou omáčku, ocet a sůl a vše zamícháme. Rybu potom vrátíme do pánve a dusíme do měkka. Podáváme například s bramborovou kaší, ale stačí i chléb.
Poznámka: Na obrázku je praktická ukázka toho, jak se příliš tenké plátky filé při úpravě tohoto jídla rozlámou na menší kousky. Nebo je to neobratnost kuchařky? Ale i tak je to dobré. Je to taková "čína" z filé...