Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Kuřecí stehna tak trochu po řecku
(cas)
recept číslo: 660
reckur.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

4 kuřecí stehna
sůl
pepř
1 lžíce přepuštěného másla
150 g zakysané smetany
šťáva z jednoho citronu
po 1 lžičce čerstvé bazalky, tymiánu,
šalvěje a nasekaného rozmarýnu
1 lžíce škrobové moučky
200 g rýže
2 rajčata
2 cukety
4 lžíce olivového oleje
stroužek česneku
4 plátky citrónu
zelená petrželka na ozdobu

 

Postup

Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Stehna omyjeme, osušíme, opepříme a posolíme. V pekáčku na přepuštěném másle je ze všech stran prudce opečeme a vložíme do trouby, kde je pečeme asi 40 minut. Občas kontrolujeme a v případě potřeb podlijeme trochou horké vody nebo slepičího vývaru z kostky.
Zakysanou smetanu smícháme s citrónovou šťávou a nasekanými zelenými bylinkami a trochu povaříme. V jedné lžíci vody rozmícháme škrobovou moučku a bylinkovou směs zahustíme. Za stálého míchání přivedeme k varu, osolíme, opepříme a dáme do tepla. Také si uvaříme běžným způsobem rýži. Čtvrtky oloupaných rajčat (nejdříve je nařízneme je do křížku, spaříme horkou vodou a potom jdou loupat velmi snadno) a tenké plátky mladých cuket opečeme na oleji, potom posolíme a opepříme a vyjmeme. Ve zbylém tuku podusíme oloupaný a na plátky nakrájený česnek, přidáme opečenou zeleninu a společně ještě dusíme asi 5 minut. Upečená kuřecí stehna na talíří přelijeme teplou omáčkou ze zakysané smetany, jako přílohu podáváme rýži a opečenou cuketu s rajčaty. Vše ozdobíme zelenou petrželkou.
Poznámky:
Je to jídlo, které Vám opravdu připomene kouzlo řecké kuchyně. Máte-li zkušenosti s pečením lilku, můžete přílohovou zeleninu obohatit i o plátky lilku (já ale tyto zkušenosti zatím nemám, tak se neodvažuji doporučit).

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".