Změklé máslo ušleháme do pěny šlehačem při nejvyšších obrátkách. Postupně přidáváme do pěny vanilkový cukr a cukr, až vznikne hladký krém. Potom také postupně zašleháváme vejce. Mouku promísíme s práškem do pečiva a po dávkách vmícháme do těsta. Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Těstem naplníme vymaštěnou formu o průměru 26 cm a pečeme asi 45 minut.
Po upečení korpus několikrát propíchneme dřevěnou špejlí a necháme zchladnout v dortové formě. Smícháme studené espreso, kakaový prášek, cukr a rum nebo vaječný koňak a lžící tuto mramorovací směs nalijeme do dírek v korpusu. Korpus necháme stát přes noc v chladu. Následujícího dne vyjmeme korpus z formy a přeneseme jej na dortový podnos. Smetanu ušleháme dotuha s jedním balíčkem ztužovače a s cukrem. Zbytek ztužovače smícháme s vaječným koňakem a vmícháme do šlehačky. Krém krátce před podáváním navršíme do kopule na korpus. Povrch krému poprášíme nerovnoměrně kakaovým práškem a ozdobíme hoblinkami čokolády.
Poznámka: Poté, co jsem ho upekla, dostal jednoduchý název Krtek. Proč asi?