Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Svařené víno v mikrovlnce
(jfo)
recept číslo: 635
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

1/2 l červeného vína
4 ks hřebíčky
1 ks bobkový list
2 ks kůry skořice
100 g cukru
4 plátky pomeranče
1 citrón nakrájený na plátky
 

Postup

Doba tepelného zpracování při:
600 (500) wattech 3 (3 1/2) min.
360 (330) wattech 5 (5 14) min.
Celková doba tepelného zpracování: 8 (8 3/4) min.

Všechny přísady dáme do misky, smícháme a zakryté ohříváme 3 (3 1/2) min. při 600 (500) wattech. Potom necháme dojít 5 (5 1/4) min. při 360 (330) wattech. Hotové víno přecedíme a nalijeme do sklenic.
Recept je poněkud nákladnější a také vydatný (810 kj / 190 kcal na jednu porci). Recept je sice určen pro 4 porce, ale zřejmě ne pro Slováky (podle mých zkušeností ani Čechům to nestačí).

Názory čtenárů

Svařili jsme frankovku ale jen s polovinou cukru (50 g), výsledek výborný!! Množství tak akorát pro dva.
rauchova dne 11.1.2010 20:27:00
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".