Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Rybízový koláč
(kal)
recept číslo: 620
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

200 ml mléka
100 g cukru krupice
30 g droždí
2 žloutky
1 vejce
sůl
100 g tuku
200 g hladké mouky
200 g hrubé mouky
800 g rybízu
Posýpka:
100 g másla
100 g moučkového cukru
100 g hrubé mouky

 

Postup

V misce rozmícháme droždí s cukrem, až se rozpustí na kaši. Přidáme několik lžic mléka, lžičku cukru a trochu mouky. Lehce promícháme a takto připravený kvásek necháme v teplé místnosti vykynout. Hladkou a hrubou mouku promícháme s troškou soli, přidáme rozpuštěné vlahé máslo, vykynutý kvásek, zbytek cukru, žloutky a vejce. Vařečkou vypracujeme hladké těsto, které necháme v teplé místnosti kynout. Potom je lehce rozválíme na pomoučeném vále do velikosti plechu na pečení a pomocí utěrky je přeneseme na vymaštěný plech. Posypeme rovnoměrně rybízem (samozřejmě odšťopkovaným, propláchnutým a okapaným) a posýpkou, kterou jsme připravili rozmačkáním másla s hrubou moukou a moučkovým cukrem.

Názory čtenárů


Ilonah6 dne 27.6.2008 19:37:42
dobré
Tomas dne 6.6.2001
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".