Žloutky a moučkový cukr utřeme do pěny. Potom přidáme olej, hrubou mouku promíchanou s práškem do pečiva, kakao a podle potřeby i několik lžic vody. Promícháme a nakonec přidáme tuhý sníh z bílků. Těsto rovnoměrně rozetřeme na vymaštěný a moukou vysypaný plech a pečeme ve středně vyhřáté troubě. Z jahodového kompotu slijeme šťávu. Podle návodu na sáčku k dortové náplni si připravíme krém - pouze část tekutiny (většinou mléka), která se přidává k dortovému krému v prášku, nahradíme šťávou z jahodového kompotu. Kompotované jahody rozmačkáme vidličkou (nebo trochu rozmixujeme, ale musí zůstat malé kousky) a vmícháme do krému. Takto modifikovaným krémem potřeme povrch vychladlého moučníku a potom krém rovnoměrně posypeme strouhanou čokoládou.