V misce rozmícháme droždí s cukrem, až se rozpustí na kaši. Přidáme několik lžic mléka, lžičku cukru a trochu mouky. Lehce promícháme a takto připravený kvásek necháme v teplé místnosti vykynout. Mouku promícháme s moučkovým cukrem, solí, přidáme vykynutý kvásek, žloutek a rozpuštěné máslo. Vařečkou vymícháme hladké a lesklé těsto, ze kterého rukama tvarujeme menší buchtičky, které pokládáme na vymaštěný plech. Na bocích je potíráme rozpuštěným tukem, aby se neslepily. Necháme je asi 30 minut vykynout a potom je upečeme ve středně vyhřáté troubě. Pokud se buchtičky při pečení slepily, oddělíme je a rozdělíme je na talíře. Poléváme teplým krémem. zdobit můžeme například nastrouhanou čokoládou nebo kouskem ovoce.
Příprava krému:
V mléce rozmícháme žloutky, mouku, moučkový cukr a vanilkový cukr. Za stálého míchání uvaříme hustší krém.