Postup
Řapíky reveně (rebarbory) oloupeme - odstraníme tak tenkou a tuhou vrchní slupku. Potom je nakrájíme na kostičky a smícháme je se spařenými rozinkami, oloupanými a nasekanými mandlemi a moučkovým cukrem. Mouku smícháme v míse s práškem do pečiva, přidáme nasekaný změklý tuk a podle potřeby vodu. Rukama vypracujeme polotuhé těsto, které rozválíme, přeneseme pomocí utěrky na vymaštěný plech a posypeme rovnoměrně reveňovou náplní. Pečeme ve středně vyhřáté troubě. Zatím si z bílků ušleháme tuhý sníh a vmícháme do něj moučkový cukr a ještě jednou ušleháme. Ke konci pečení (okraje koláče začínají růžovět) vyjmeme plech z trouby a na koláč rovnoměrně rozvrstvíme bílkový sníh. Snížíme teplotu v troubě a ještě chvíli zapékáme, aby bílkový sníh na povrchu ztuhl. Ještě vlahý koláč krájíme na čtverce či jiné tvary.