Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Reveňový koláč s bílkovým sněhem
(kal)
recept číslo: 612
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

400 g hladké mouky
1 lžička prášku do pečiva
200 g tuku (Hera)
voda

Náplň:
600 g reveně (rebarbory)
200 g moučkového cukru
citrónová kůra
50 g rozinek
50 g mandlí

Bílkový sníh:
4 bílky
140 g moučkového cukru

 

Postup

Řapíky reveně (rebarbory) oloupeme - odstraníme tak tenkou a tuhou vrchní slupku. Potom je nakrájíme na kostičky a smícháme je se spařenými rozinkami, oloupanými a nasekanými mandlemi a moučkovým cukrem. Mouku smícháme v míse s práškem do pečiva, přidáme nasekaný změklý tuk a podle potřeby vodu. Rukama vypracujeme polotuhé těsto, které rozválíme, přeneseme pomocí utěrky na vymaštěný plech a posypeme rovnoměrně reveňovou náplní. Pečeme ve středně vyhřáté troubě. Zatím si z bílků ušleháme tuhý sníh a vmícháme do něj moučkový cukr a ještě jednou ušleháme. Ke konci pečení (okraje koláče začínají růžovět) vyjmeme plech z trouby a na koláč rovnoměrně rozvrstvíme bílkový sníh. Snížíme teplotu v troubě a ještě chvíli zapékáme, aby bílkový sníh na povrchu ztuhl. Ještě vlahý koláč krájíme na čtverce či jiné tvary.

Názory čtenárů

Dobrý recept, jen jsem si ho trochu upravila do těsta přidávám 2 žloutky a 120g cukru moučka Náplň mám rebarboru, jablka, rozinky, 1bal. skořicového a 1bal. vanilkového cukru a posypu plátkovanými mandlemi Dobrou chuť
Ceralová dne 9.6.2009 16:24:12
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".