Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
České buchty dle Sandtnerové
(san)
recept číslo: 610
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

500 g hladké mouky
sůl
citrónová kůra
vanilkový cukr
50 g cukru krupice
20 g droždí
250 ml mléka
60 g másla
1 žloutek
50 g másla na vymazání pekáče
20 g moučkového cukru na posypání

 

Postup

Nejdříve si připravíme kvásek. Určené množství droždí rozdrobíme do menší misky, přidáme čajovou lžičku cukru a mícháme tak dlouho, až se kvasnice s cukrem rozpustí na kaši. Potom přidáme lžíci mouky a lžíci vlahého mléka a vymícháme řídké těstíčko, které necháme na teplém místě kynout. Rozpustíme si máslo - ovšem dříve než je použijeme, musí zchladnout. Také mléko přihřejeme, aby bylo vlahé. Odvážíme si hladkou mouku a cukr, přidáme špetku soli, vanilkový cukr, citrónovou kůru, kvásek, vlahé mléko s rozmíchaným žloutkem a rozpuštěné máslo. Ze všech surovin vypracujeme vařečkou hladké těsto, lehce jej na povrchu pomoučíme a necháme kynout. Vykynuté těsto rozválíme na pomoučeném vále asi na 1 cm silně, nakrájíme čtverečky a plníme je připravenou nádivkou (povidlovou, makovou, tvarohovou nebo ovocem). Upravíme buchtičky a necháme ještě kynout. Zatím si rozpustíme na plechu či ve větším pekáči tuk, buchty vkládáme do pekáče a každou potřeme pečlivě rozpuštěným tukem po všech stranách. Pečeme v dobře vyhřáté troubě do červena. Prochladlé buchty vyklopíme z pekáče a pocukrujeme.

Názory čtenárů

Ja jsem pouzila radeji polohrubou mouku, trochu vice cukru,kapku oleje do testa a trosicku rumu, ale jinak buchty byly vyborne!!!
jana dne 21.8.2006
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".