Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
MoučníK Emka*
(fha)
recept číslo: 587
emka.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

350 g polohrubé mouky
350 g moučkového cukru
350 g strouhaných jablek
250 ml vlažného mléka
1 1/2 prášku do pečiva
2 lžíce kakaa
10 lžic oleje
2 celá vejce

 

Postup

Jablka oloupeme, odstraníme jádřince a nastrouháme na hrubém struhadle. Všechny uvedené suroviny smícháme, těsto vlijeme na vymaštěný a moukou vysypaný plech. Pečeme v troubě předehřáté na 200 stupňů. Jakmile se moučník začne oddělovat od okrajů, je hotov. Po vychladnutí krájíme na kostky. Je to velmi jemný a chutný moučník.
Poznámka:
Pro slavnostnější příležitosti můžeme každou kostku ozdobit kopečkem šlehačky a kouskem ovoce (jahody, kiwi, ananas apod.)

Názory čtenárů

Neni toho cukru moc? Ja som dala o100gr. menej a uplne stačilo. Jablka su tiež sladke. Inač jednoduchy a výborny.
tilia dne 26.6.2013 14:42:40
Vypada to dobre, ale mam zrovna prebytek hrusek. Muzu je dat misto jablek? Snad by v tom nemel byt velky rozdil, ne?
marci dne 26.10.2006
Tohle jsem už skoro zapomněla, hodně jsem tenhle moučník pekla, když byly děti malé. Hned ho řadím mezi oblíbené a při nejbližší příležitosti upeču.
maj dne 30.8.2005
Taky jsem vyzkoušela, je to velice rychlé, jednoduché, takové pečení na všední den navečer. Ještě jsem těsto vylepšila polovinou čokolády na vaření nastrouhané nahrubo. Je to dobrá a vláčná buchta.
Jana z VM dne 3.3.2005
Jelikož nejsem zkušená kuchařka, vlastně čerstvě vdaná, velice mě zaujal tento recept, tak jsem ho vyzkoušela. Byla jsem překvapena, jak všem chutnal a i od maminky, která velice dobře peče jsem byla pochválena. Je to velice dobrý a lehounký moučník.
Andrea dne 15.10.2001
VELMI DOBRÉ A DLOUHO VYDRŽÍ ČERSTVÉ
RENÁTA dne 8.8.2001
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".