Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Kapustičky s jablkem
(ame)
recept číslo: 564
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

450-500 g kapustiček
2 jablka
1 lžíce citrónové šťávy
4 plátky anglické slaniny
1 malá cibule
špetka mletého zázvoru
1/4 lžičky soli
1 1/2 šálku zakysané smetany

 

Postup

Z kapustiček odstraníme nejvrchnější lístečky a vykrojíme košťálky. Vložíme je do kastrolu s osolenou vařící vodou (na 1/2 l vody 1/2 lžičky soli) a uvaříme je doměkka (asi 12-15 minut). Mezitím oloupeme jablka, nakrájíme je na osminky a odstraníme jádřince. Osminky nakrájíme ještě na malé klínky, dáme je do porcelánové misky, pokapeme citrónovou šťávou a necháme je stát. V pánvi rozehřejeme na středně silném ohni na proužky nakrájenou anglickou slaninu, přidáme cibuli a osmahneme ji do zlatožluta. Odlejeme z pánve tuk, přidáme jablka a opečeme je téměř doměkka. Přidáme uvařené kapustičky, zázvor, sůl, zalijeme zakysanou smetanou a necháme vařit 5 minut. Podáváme horké jako přílohu - nejlépe k rybě nebo k drůbeži.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".