Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Sýrová rýže
(ame)
recept číslo: 559
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

4 šálky hovězího vývaru
2 šálky neloupané rýže Natural
3 lžíce másla
6 neoloupaných žampionů
1 jablko
1 lžička soli
1 lžička sušeného tymiánu
1/4 lžičky šafránu
1/2 šálku kešu oříšků
2 šálky strouhaného sýra

 

Postup

Nejdříve si připravíme hovězí vývar - může být i z masové kostky. Do vařícího vývaru vsypeme propláchnutou rýži, přikryjeme a vaříme na velmi mírném ohni asi 45 minut. Potom odstavíme a případně slijeme přebytečnou tekutinu. Znovu přikryjeme a uchováme v teple. Na pánvi rozhřejeme máslo a žampiony nakrájené na klínky na něm opečeme do zlatohněda. Přidáme na plátky nakrájené jablko a také opečeme, až trochu změkne. Přimícháme sůl, koření a oříšky. Směs vmícháme do horké rýže. Hrnec s rýží postavíme ještě jednou na mírný oheň a po troškách lehce vmícháváme roztavený sýr. Jakmile je sýr rozpuštěný tak, že pokrm získal mírně lepkavou konzistenci, přesypeme rýži do nahřáté mísy a podáváme.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".