Odměřené množství vody vlijeme do hrnce a přivedeme do varu. Do vařící vody vsypeme opranou rýži a vaříme ji na silnějším ohni asi 15 minut, až je rýže skoro měkká. Pak obsah hrnce slijeme přes síto, rýži propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Na velké pánvi rozehřejeme máslo na mírnějším ohni, přidáme rýži, osolíme, opepříme a za občasného promíchání vidličkou rýži prohřejeme, až je hodně horká. Potom k ní přidáme citronovou šťávu, petrželky a citronovou kůru. Zlehka promícháme. Horkou rýžovou směs upravíme úhledně na velký talíř. Na dobře omytém citrónu vykrojíme do kůry několik podélných, úzkých řezů a potom jej nakrájíme na kolečka. Těmi poklademe kolem dokola kraj talíře s rýží. Podáváme jako přílohu - nejlepší je k rybám.