Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Salát "Monte Christo"
(ame)
recept číslo: 547
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

1 šálek humřího masa (v nouzi krabí maso z konzervy)
1 šálek vařených nemoučných brambor pokrájených na kostičky
1 šálek mladých žampionů pokrájených na plátky
1 šálek nahrubo strouhaného ementálu
4 natvrdo vařená vejce, nasekaná nahrubo
několik pěkných listů salátu jako podklad
modré hrozny na ozdobu
Zálivka:
1 šálek majonézy
1 lžička francouzské hořčice
1/2 lžičky čerstvých lístků estragonu
špetka sladké mleté papriky
špetka mletého pepře

 

Postup

V salátové míse opatrně promícháme humří (krabí) maso s brambory, žampiony, sýrem a vejci. Směs musí být dobře promíchaná, ale maso by mělo zůstat pokud možno v celku. Přidáme zálivku (připravíme ji dobrým promícháním všech přísad) a opatrně promícháme. Na větší talíř úhledně rozložíme listy zeleného salátu, na ně úhledně (např. do kopečku či do tvaru srdce) upravíme salát. Prostředek salátu ozdobíme modrými hrozny nebo osminkami rajčete. Před podáváním vychladíme nejméně půl hodiny v chladničce. K salátu se hodí malé krajíčky tmavého chleba nebo jakékoliv jiné pečivo.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".