Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Uzené vepřové maso v pórku a jablkách
(cas)
recept číslo: 525
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

1 kg uzeného vepřového masa
1 pórek
2 jablka
1 lžička sušené majoránky
40 g strouhanky
5 lžic oleje
sůl
pepř
kousek křenu
citrónová šťáva
200 g zakysané smetany
 

Postup

Pórek očistíme a šikmo nakrájíme na plátky. Omytá jablka rozčtvrtíme, odstraníme z nich jádřince a také je nakrájíme na plátky. Pórek, jablka, majoránku a strouhanku osmažíme na rozehřátém oleji, vše osolíme a opepříme. Troubu předehřejeme na 150 stupňů. Maso vložíme do pekáče, potřeme připravenou pórkovou směsí a pečeme asi 2 hodiny. Podle potřeby trochu podlijeme. Nastrouháme křen a zalijeme ho citrónovou šťávou, přimícháme smetanu a osolíme. Upečené uzené maso necháme vychladnout, nakrájíme ho na plátky silné asi 1 cm a podáváme se smetanovým křenem.





Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".