Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Voňavé králičí ragú
(cas)
recept číslo: 524
kraragu.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

1 králík
sůl
pepř
2 lžíce mouky
2 lžíce olivového oleje
4 cibule
4 rajčata
4 stroužky česneku
1 bobkový list
1 lžička celého pepře
2 hřebíčky
svitek skořice
250 ml pomerančové šťávy
2 lžíce nasekané petrželky

 

Postup

Králíka omyjeme, osušíme, rozporcujeme, okořeníme a poprášíme hladkou moukou. Na jedné lžíce oleje opékáme porce asi 5 minut a potom je předáme do vymazané zapékací misky. Troubu předehřejeme asi na 200 stupňů. Oloupanou cibuli nakrájíme na plátky, rajčata spaříme v horké vodě, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Oloupeme si česnek a nakrájíme ho na plátky. K tuku, ve kterém jsme opékali maso, přidáme další lžíci oleje a opečeme nakrájenou cibuli a česnek. Vmícháme rajčata, krátce podusíme, přidáme koření a pomerančovou šťávu, povaříme a osolíme. Směsí přelijeme porce králíka připravené v zapékací misce, dáme do trouby a dusíme asi 60 minut. Potom je osolíme a dochutíme. Podáváme posypané nasekanou zelenou petrželkou. Jako příloha se hodí čerstvá bageta.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".