Postup
Mrkev, petržel a celer očistíme, opláchneme a najemno nastrouháme. V míse promícháme s rozetřeným česnekem, jednou cibulí nakrájenou na kolečka, slaninou nakrájenou na jemné kostičky a s nasekanými zelenými natěmi. Osolíme, opepříme a přidáme špetku tymiánu. Kuře opláchneme, osušíme a uvnitř i z venku dobře osolíme. Břišní dutinu naplníme zeleninovou směsí a zašijeme nebo spíchneme krátkými grilovacími jehlami. Kuře ještě na povrchu nepatrně okmínujeme a na másle opečeme ze všech stran společně s druhou cibulí nakrájenou na kostičky. Podlijeme jej horkou vodou nebo vývarem, přikryjeme a dusíme v troubě naplno asi 20 minut. Potom příkon ztlumíme, kuře odkryjeme a za občasného podlévání jej pečeme dozlatova. Nakonec přidáme do šťávy lžičku másla a trochu hladké mouky a krátce povaříme. Zajímavou přílohou jsou špagety, ale ani klasické brambory v nejrůznější úpravě nejsou k zahození.