Troubu předehřejeme asi na 220 stupňů. Brambory pečlivě omyjeme, osušíme a každou zabalíme do kusu alobalu, který jsme na vnitřní straně potřeli olejem. Vložíme do trouby na plech či rošt a pečeme asi 60 minut. Zatím si omyjeme ředkvičky a nastrouháme je nahrubo. Jednu lžíci ředkviček odložíme na ozdobení, zbytek smícháme se zakysanou smetanou. Přidáme pažitku, citronovou šťávu, sůl a pepř. Upečené brambory vyjmeme s alobalu (opatrně, pálí!), nařízneme je a naplníme ředvičkovým krémem. Ozdobíme semínky a odloženými ředkvičkami.
Poznámka: Fantazii při obměnách náplně se meze nekladou! Zakysanou smetanu lze například nahradit tvarohem ušlehaným s trochou mléka. Máme-li libeček, může klidně nahradit pažitku a máme další výraznou chuťovou variantu jednoduché večeře.