Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Brambory pečené v alobalu
(cas)
recept číslo: 512
ambram.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

4 brambory (asi po 100 g)
2 lžíce oleje
svazek ředkviček
300 g zakysané smetany
3 lžíce pokrájené pažitky
šťáva z 1/2 citronu
sůl
pepř
3 lžíce pražených slunečnicových semínek
 

Postup

Troubu předehřejeme asi na 220 stupňů. Brambory pečlivě omyjeme, osušíme a každou zabalíme do kusu alobalu, který jsme na vnitřní straně potřeli olejem. Vložíme do trouby na plech či rošt a pečeme asi 60 minut. Zatím si omyjeme ředkvičky a nastrouháme je nahrubo. Jednu lžíci ředkviček odložíme na ozdobení, zbytek smícháme se zakysanou smetanou. Přidáme pažitku, citronovou šťávu, sůl a pepř. Upečené brambory vyjmeme s alobalu (opatrně, pálí!), nařízneme je a naplníme ředvičkovým krémem. Ozdobíme semínky a odloženými ředkvičkami.

Poznámka: Fantazii při obměnách náplně se meze nekladou! Zakysanou smetanu lze například nahradit tvarohem ušlehaným s trochou mléka. Máme-li libeček, může klidně nahradit pažitku a máme další výraznou chuťovou variantu jednoduché večeře.

Názory čtenárů

Ja je plnim strouhanym syrem (americkym-oranzovym) a na kosticky opecenym Baconem (anglickou slaninou).Tady v Americe je to moc bezna priloha k ruznym masum a Steakum.Mirka,Florida
dne 10.8.2004
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".