Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Pstruzi v pivním těstíčku
(pv)
recept číslo: 426
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

4 pstruzi
1 citron
2 lžíce hladké mouky
200 ml světlého piva
2 vejce
olej na smažení

Dresink:
3 rajčata
120 ml bílého jogurtu
pažitka
sůl
pepř
citronová šťáva
 

Postup

Pstruhy podélně ze hřbetní strany rozkrojíme, vykostíme a vytvoříme si z každé ryby dvě "filátka". Ta osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a odložíme nachvíli do chladna. Protože vlastní pečení ryb bude velmi rychlé, věnujeme se přípravě zeleniny na oblohu (nejlepší je hlávkový či ledový salát) a přípravě dresinku. Rajčatovou slupku po obvodu jablíčka nařízneme a spaříme krátce horkou vodou a slupku sloupneme. Rajčata nakrájíme na kostičky, krátce je opečeme na trošce rozpáleného oleje a dáme vychladnout. Bilý jogurt si rozmícháme s citronovou šťávou, solí a pepřem. Nakonec přidáme nasekanou pažitku a vychlazená rajčata. Dresink ještě jednou lehce promícháme a je hotov.
Z mouky, piva a žloutků si vytvoříme těstíčko, do kterého nakonec zamícháme ze dvou bílků sníh. Na pánvi rozpálíme olej, filátka pstuha namočíme z obou stran v těstíčku a rychle smažíme na oleji. Podáváme je politá dresinkem společně s listy hlávkového salátu.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".