Pstruhy podélně ze hřbetní strany rozkrojíme, vykostíme a vytvoříme si z každé ryby dvě "filátka". Ta osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a odložíme nachvíli do chladna. Protože vlastní pečení ryb bude velmi rychlé, věnujeme se přípravě zeleniny na oblohu (nejlepší je hlávkový či ledový salát) a přípravě dresinku. Rajčatovou slupku po obvodu jablíčka nařízneme a spaříme krátce horkou vodou a slupku sloupneme. Rajčata nakrájíme na kostičky, krátce je opečeme na trošce rozpáleného oleje a dáme vychladnout. Bilý jogurt si rozmícháme s citronovou šťávou, solí a pepřem. Nakonec přidáme nasekanou pažitku a vychlazená rajčata. Dresink ještě jednou lehce promícháme a je hotov.
Z mouky, piva a žloutků si vytvoříme těstíčko, do kterého nakonec zamícháme ze dvou bílků sníh. Na pánvi rozpálíme olej, filátka pstuha namočíme z obou stran v těstíčku a rychle smažíme na oleji. Podáváme je politá dresinkem společně s listy hlávkového salátu.