I česká hospodyňka občas podlehne a vyzkouší recept, který je prapůvodně odjinud. To je právě případ vepřového sweet and sour. Kupodivu tento recept chutná více z plecka nebo z krkovice, ale můžete ho připravit i z vepřové kýty. Maso nakrájíme na větší kousky (ne na tenké nudličky). V misce rozmícháme rovnou lžíci škrobové moučky s jednou lžící vody, přidáme celé vejce a 2 lžíce sójové omáčky. Znovu rozmícháme a do této směsi vložíme maso. Necháme aspoň hodinu marinovat.
Zatím si očistíme a pokrájíme všechnu zeleninu a připravíme si dvě větší pánve, protože zvlášť budeme připravovat maso a zvlášť zeleninu. Na pánev pro zeleninu nalijeme olej a rozpálíme. Nasypeme pokrájenou cibuli, česnek a mrkev a opečeme. Mrkev by měla zůstat křupavá. Pak přidáme třtinový cukr, rajský protlak a červený ocet a promícháme. Nakonec přidáme pokrájenou papriku a ananasový kompot, můžeme přidat i dvě lžíce šťávy z kompotu. Společně podusíme a odstavíme ze zdroje tepla.
Na další pánvi opět rozpálíme olej a opečeme na něm maso do křupava. Opékáme poměrně zprudka, mícháme jen občas. Větší kousky masa by měly zůstat šťavnaté. Rychle opečené maso promícháme s připravenou zeleninou a podle potřeby dochutíme buď sójovou omáčkou nebo solí.
Podáváme například s rýží.