Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Vepřové sweet and sour (sladkokyselé)
()
recept číslo: 3734
veprSwSour.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

300 g vepřového plecka, krkovice, kýty
1 vejce
1 lžíce škrobové moučky
3 lžíce sójové omáčky
1 cibule
1 mrkev
2 stroužky česneku
3 kolečka ananasu (nakládaného)
2 papriky (červená, zelená)
1 lžíce tmavého třtinového cukru
1 lžíce rajského protlaku
1 lžíce červeného octa
sůl dle potřeby
olej
 

Postup

I česká hospodyňka občas podlehne a vyzkouší recept, který je prapůvodně odjinud. To je právě případ vepřového sweet and sour. Kupodivu tento recept chutná více z plecka nebo z krkovice, ale můžete ho připravit i z vepřové kýty. Maso nakrájíme na větší kousky (ne na tenké nudličky). V misce rozmícháme rovnou lžíci škrobové moučky s jednou lžící vody, přidáme celé vejce a 2 lžíce sójové omáčky. Znovu rozmícháme a do této směsi vložíme maso. Necháme aspoň hodinu marinovat.

Zatím si očistíme a pokrájíme všechnu zeleninu a připravíme si dvě větší pánve, protože zvlášť budeme připravovat maso a zvlášť zeleninu. Na pánev pro zeleninu nalijeme olej a rozpálíme. Nasypeme pokrájenou cibuli, česnek a mrkev a opečeme. Mrkev by měla zůstat křupavá. Pak přidáme třtinový cukr, rajský protlak a červený ocet a promícháme. Nakonec přidáme pokrájenou papriku a ananasový kompot, můžeme přidat i dvě lžíce šťávy z kompotu. Společně podusíme a odstavíme ze zdroje tepla.

Na další pánvi opět rozpálíme olej a opečeme na něm maso do křupava. Opékáme poměrně zprudka, mícháme jen občas. Větší kousky masa by měly zůstat šťavnaté. Rychle opečené maso promícháme s připravenou zeleninou a podle potřeby dochutíme buď sójovou omáčkou nebo solí.

Podáváme například s rýží.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".