Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Masový kotlík
(vfe)
recept číslo: 3729
kotlík.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

500 g vepřového plecka

150 g anglické slaniny

1 konzerva bílých fazolí v rajčatové omáčce

1-2 mrkve

1-2 cibule

4 stroužky česneku

2 lžíce oleje

sůl

mletý pepř

2 ks bobkového listu



 

Postup

Nejdříve si připravíme všechny suroviny. Oloupeme cibuli a česnek a pokrájíme na kostičky. Také mrkev si oloupeme a pokrájíme ji nahrubo. Anglickou slaninu pokrájíme na proužky, vepřové maso na větší kostky. V kastrolu si rozpálíme trochu oleje a orestujeme na něm pokrájenou cibuli, česnek a slaninu. Pak přidáme maso, osolíme a opepříme a opečeme po všech stranách. Nakonec zalijeme teplou vodou tak, aby byly všechny suroviny téměř ponořené. Přidáme dva bobkové listy, přikryjeme pokličkou a dusíme. Občas zkontrolujeme, vodu podle potřeby podlijeme.



Kdy je maso měkké (trvá to minimálně půl hodiny, ale i více, přidáme fazole v rajčatové omáčce a společně ještě pár minut povaříme. Podáváme s chlebem, pečivem, rýží či bramborami.



Poznámka: Jde o tzv. jídlo z jednoho hrnce, kde je možné použít i jiné suroviny, které máme k dispozici. V létě můžeme přidat například houby nebo použít cuketu místo mrkve. Pokud bychom chtěli místo šťávy spíše omáčku, můžeme ke konci zahustit lžičkou škrobové moučky rozmíchané ve studené vodě.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".