Nejdříve si připravíme všechny suroviny. Oloupeme cibuli a česnek a pokrájíme na kostičky. Také mrkev si oloupeme a pokrájíme ji nahrubo. Anglickou slaninu pokrájíme na proužky, vepřové maso na větší kostky. V kastrolu si rozpálíme trochu oleje a orestujeme na něm pokrájenou cibuli, česnek a slaninu. Pak přidáme maso, osolíme a opepříme a opečeme po všech stranách. Nakonec zalijeme teplou vodou tak, aby byly všechny suroviny téměř ponořené. Přidáme dva bobkové listy, přikryjeme pokličkou a dusíme. Občas zkontrolujeme, vodu podle potřeby podlijeme.
Kdy je maso měkké (trvá to minimálně půl hodiny, ale i více, přidáme fazole v rajčatové omáčce a společně ještě pár minut povaříme. Podáváme s chlebem, pečivem, rýží či bramborami.
Poznámka: Jde o tzv. jídlo z jednoho hrnce, kde je možné použít i jiné suroviny, které máme k dispozici. V létě můžeme přidat například houby nebo použít cuketu místo mrkve. Pokud bychom chtěli místo šťávy spíše omáčku, můžeme ke konci zahustit lžičkou škrobové moučky rozmíchané ve studené vodě.