Uvedené množství počítá se 4 menšími žampiony portobello nebo se dvěma většími. Důležitými surovinami na náplň jsou mozzarella, rajčata a balzamikový ocet, ostatní můžete klidně obměňovat podle toho, co máte k dispozici.
Žampionům vyřízneme nohy, aby se dobře plnily a prázdné žampiony opečeme po obou stranách na oleji. Vložíme je do zapékací misky lupeny nahoru. Osolíme, opepříme a mezi lupeny nakapeme trochu balzamikového krému. Jemně pokrájíme cibuli, cibulku, česnek, chilli papričku i sušená rajčata. Všechny tyto suroviny orestujeme na oleji, na závěr přidáme nasekanou čerstvou bazalku a směsí naplníme klobouky žampionů. Navrch poklademe plátky mozzarely a plátky rajčat.
Vložíme do trouby rozehřáté na 200 st. C a pečeme asi 20 minut.