Den předem rozporcujeme na menší kousky kuře. Připravíme si marinádu za 4 lžic oleje, šťávy ze 2 citrónů, nadrobno nakrájené cibule a jemně nasekané pálivé papričky. Kuřecí maso zalijeme marinádou a promícháme, aby se dobře obalilo. Uložíme do druhého dne v chladnu. Pokud si vzpomeneme, promícháme.
V den přípravy pokrmu maso na lžíci rozehřátého oleje zprudka po všech stranách opečeme. Na zbylém rozehřátém oleji osmahneme cibuli z marinády, přidáme ji k opečenému masu, podlijeme marinádou a dusíme doměkka. Během dušení podléváme horkou vodou a ke konci osolíme a opepříme.
Podáváme s rýží a obložíme třetím na plátky nakrájeným citrónem.
Volně podle kuchařky Ryby, drůbež, zvěřina na našem stole, Autor Oldřich Kosek. Vydalo nakladatelství Merkur v r. 1987.
Poznámka: Pro přípravu pokrmu na fotografii jsem použila maso z kuřecích prsou.