Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Yassa - pikantní citrónové kuře
(kni)
recept číslo: 3638
yassa.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

1 kuře
6 lžic oleje
3 zelené citróny
3 cibule
1 pálivá paprička
pálivá mletá paprika
sůl
mletý pepř
 

Postup

Den předem rozporcujeme na menší kousky kuře. Připravíme si marinádu za 4 lžic oleje, šťávy ze 2 citrónů, nadrobno nakrájené cibule a jemně nasekané pálivé papričky. Kuřecí maso zalijeme marinádou a promícháme, aby se dobře obalilo. Uložíme do druhého dne v chladnu. Pokud si vzpomeneme, promícháme.

V den přípravy pokrmu maso na lžíci rozehřátého oleje zprudka po všech stranách opečeme. Na zbylém rozehřátém oleji osmahneme cibuli z marinády, přidáme ji k opečenému masu, podlijeme marinádou a dusíme doměkka. Během dušení podléváme horkou vodou a ke konci osolíme a opepříme.

Podáváme s rýží a obložíme třetím na plátky nakrájeným citrónem.

Volně podle kuchařky Ryby, drůbež, zvěřina na našem stole, Autor Oldřich Kosek. Vydalo nakladatelství Merkur v r. 1987.

Poznámka: Pro přípravu pokrmu na fotografii jsem použila maso z kuřecích prsou.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".