Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Kachní prsa na tymiánu
()
recept číslo: 3608
kachtym.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

2 ks kachních prsou
sůl
tymián
mletý pepř
 

Postup

Pozor, jde pouze o dvě porce.

Chlazená kachní prsa vyjmeme z lednice asi hodinu před jejich přípravou. Opláchneme, osušíme, osolíme a opepříme. Posypeme lístečky tymiánu.
Pro přípravu použijeme silnostěnnou pánev. Tu NEnecháme předem rozpálit, ani do ní nedáváme žádný tuk. Prsa položíme kůží dolů do studené a suché pánve a teprve poté zapneme zdroj tepla. Opékáme 10 minut po straně s kůží a další 3 minuty po druhé straně.


Pak maso přesuneme do trouby zahřáté na 170 st. C (kůží nahoru) a necháme v troubě dojít dalších 10 minut. Před podáním prsa nakrájíme na plátky. Příloha libovolná, na fotografii jsou pouze listy salátu pokapané balzamikovým krémem.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".