Postup při přípravě korpusu:
1. Řepu zalijeme vodou a vaříme 30 – 40 minut. Necháme vychladnout a oloupeme. Troubu předehřejeme na 180 stupňů.
2. Řepu rozmixujeme na kašičku, popř. přidáme trošku vody. Do misky prosejeme společně mouku, kakao, sodu a sůl.
3. V jiné misce ušleháme změklé máslo, oba cukry, vejce a vanilku, pak přidáme vychladlou rozpuštěnou čokoládu.
4. Do máslové směsi pomalu zašleháme moučnou směs a podmáslí s octem. Mezi každým přídavkem dobře prošleháme. Pak vmícháme 250 ml řepného pyré a šleháme dál. Těsto dáme na plech, pečeme cca 35 minut dle trouby (zkusíme špejlí, pokud čistá, je hotovo). Necháme vychladnout, pak natřeme krémem.
Postup:
1. Želatinu připravíme dle návodu.
2. V jedné misce vyšleháme šlehačku, v druhé mascarpone, tvaroh a cukr dle chuti. Šlehačku opatrně vmícháme do tvarohové směsi.
3. Nakonec do želatiny vmícháme trochu krému, vzniklou směs pak do celého krému.
4. Rychle naneseme na zavařeninou pomazaný korpus a dáme do lednice (krém rychle ztuhne).
5. Pokud chceme povrch potřít čokoládou – rozpustíme cca 150 g hořké čokolády s trochou másla (cca 40g) a chladnější směs naneseme opatrně na krém.