Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Red velvet z červené řepy
(DaT)
recept číslo: 3561
velvetb.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

Korpus:
3-4 středně velké řepy, celkem 500 g
300 g hladké mouky
50 g kakaa
2 lžičky mleté jedlé sody
½ lžičky soli
175 g změklého másla
275 g třtinového cukru
200 g krupicového cukru
3 velká vejce
2 lžičky vanilkového extraktu
100 g rozpuštěné hořké čokolády
150 ml podmáslí, promíchaného se
2 lžičkami jablečného octa

Krém:
1 mascarpone
2 tvarohy ve vaničce
1 šlehačka
1,5 jedlé želatiny do krémů
Vanilkový cukr
Cukr moučka dle chuti
 

Postup

Postup při přípravě korpusu:
1. Řepu zalijeme vodou a vaříme 30 – 40 minut. Necháme vychladnout a oloupeme. Troubu předehřejeme na 180 stupňů.
2. Řepu rozmixujeme na kašičku, popř. přidáme trošku vody. Do misky prosejeme společně mouku, kakao, sodu a sůl.
3. V jiné misce ušleháme změklé máslo, oba cukry, vejce a vanilku, pak přidáme vychladlou rozpuštěnou čokoládu.
4. Do máslové směsi pomalu zašleháme moučnou směs a podmáslí s octem. Mezi každým přídavkem dobře prošleháme. Pak vmícháme 250 ml řepného pyré a šleháme dál. Těsto dáme na plech, pečeme cca 35 minut dle trouby (zkusíme špejlí, pokud čistá, je hotovo). Necháme vychladnout, pak natřeme krémem.

Postup:
1. Želatinu připravíme dle návodu.
2. V jedné misce vyšleháme šlehačku, v druhé mascarpone, tvaroh a cukr dle chuti. Šlehačku opatrně vmícháme do tvarohové směsi.
3. Nakonec do želatiny vmícháme trochu krému, vzniklou směs pak do celého krému.
4. Rychle naneseme na zavařeninou pomazaný korpus a dáme do lednice (krém rychle ztuhne).
5. Pokud chceme povrch potřít čokoládou – rozpustíme cca 150 g hořké čokolády s trochou másla (cca 40g) a chladnější směs naneseme opatrně na krém.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".