Zapneme troubu na cca 180 C. Dortovou formu vyložíme alobalem, který silně vymažeme tukem a vysypeme cukrem. Oloupanou a opláchnutou rebarboru pokrájíme na kousky a nasypeme rovnoměrně na alobal do dortové formy.
Ušleháme bílek, do kterého zlehka vmícháme část cukru. Po té v jiné míse šleháme žloutek se zbylým cukrem dokud nezbělá. Mouku i kypřící prášek prosejeme a dobře smícháme. Do mísy s ušlehaným žloutkem a cukrem po částech zlehka vmícháváme vařečkou mouku, mléko a olej. Nakonec vmícháme sníh z bílku s cukrem. Těstem zalijeme rebarboru v dortové formě.
Pečeme tak, aby vyšší teplota zahřívala dno dortové formy cca ½ hod. Po upečení necháme několik minut stát a pak vyklopíme na mísu. Konzumaci doporučuji co nejdříve, koláč díky rebarboře vlhne.
Upozornění: rebarbora je velmi agresivní, pokud používáte pocínovanou dortovou formu, mohla by ji rebarbora poškodit, proto vždy použijte alobal nebo alespoň pečící papír.