Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Obrácený rebarborový koláč do dortové fo
(ZKo)
recept číslo: 3527
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

3-4 stonky rebarbory
1 bílek
1 žloutek
100 ml cukru krupice
150 ml polohrubé mouky
1 kávová lžička prášku do pečiva
50 ml mléka
25 ml oleje
 

Postup

Zapneme troubu na cca 180 C. Dortovou formu vyložíme alobalem, který silně vymažeme tukem a vysypeme cukrem. Oloupanou a opláchnutou rebarboru pokrájíme na kousky a nasypeme rovnoměrně na alobal do dortové formy.

Ušleháme bílek, do kterého zlehka vmícháme část cukru. Po té v jiné míse šleháme žloutek se zbylým cukrem dokud nezbělá. Mouku i kypřící prášek prosejeme a dobře smícháme. Do mísy s ušlehaným žloutkem a cukrem po částech zlehka vmícháváme vařečkou mouku, mléko a olej. Nakonec vmícháme sníh z bílku s cukrem. Těstem zalijeme rebarboru v dortové formě.

Pečeme tak, aby vyšší teplota zahřívala dno dortové formy cca ½ hod. Po upečení necháme několik minut stát a pak vyklopíme na mísu. Konzumaci doporučuji co nejdříve, koláč díky rebarboře vlhne.

Upozornění: rebarbora je velmi agresivní, pokud používáte pocínovanou dortovou formu, mohla by ji rebarbora poškodit, proto vždy použijte alobal nebo alespoň pečící papír.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".