Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Fish and chips  
(ZKo)
recept číslo: 3515
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

4 porce ryby
225 g hladké mouky
200 ml černého piva
100 ml toniku nebo sodovky
1 l oleje
vejce
4 lžíce vinného octa (malt vinegar)
brambory
60 g soli
 
 

Postup

Brambory nakrájíme na hranolky cca 1 cm tlusté. Namočíme je na 1 hodinu do studené osolené vody. Hranolky osušíme a osmažíme do zlatova v oleji 140° C. Pak je dáme do mrazáku. Zmražené hranolky osmažíme na oleji při 180° C cca 2 minuty.

Porce ryby osolíme a obalíme v mouce. Ze zbylé mouky uděláme těstíčko: z bílků ušleháme sníh . Smícháme mouku, tonik, pivo, vejce, sůl. Pak ještě vmícháme sníh. V těstíčku obalíme rybu a osmažíme.

Hotové ryby pokapeme octem nebo citronem. Podáváme s tatarkou nebo s remuládou.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".