Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Domácí bejlíz
(pno)
recept číslo: 346
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

2 konzervy slazeného mléka
1/2 litru rumu
1/2 litru mandlového pudinku
(mandlová tresť)

 

Postup

Recept jsem odposlechla od baviče Petra Novotného a zatím ještě neověřila!
Neotevřené konzervy slazeného mléka ponoříme do hrnce s vodou a vaříme 2 hodiny. Nemáme se bát, prý to nebouchne. Poté konzervy necháme vychladnout a mezitím si uvaříme půl litru mandlového pudinku, který také necháme vychladnout. Občas při chladnutí zamícháme, aby se nám nevytvořil škraloup. "Uvařené" a vychladlé konzervy slazeného mléka otevřeme a nelekáme se, že mají hnědou barvu. To jen cukr při vaření zkaramelizovat. Pudink a obsah konzerv dáme do mixéru, mixujeme a pomalu přiléváme rum. Lze také přidat pár kapek mandlové tresti, ale není to nutné. Nalijeme do lahví, uzavřeme a necháme 2-3 měsíce uležet. Podáváme chlazené s kostkou ledu.
Poznámka: Obdobný postup nabízí jedna z našich přispěvatelek. Místo mandlového pudinku však přidává dvě neušlehané šlehačky.
?

Názory čtenárů

Jak doporucuje pani Hana Slavikova, pridala jsem taky 1/4 litru slehacky. Ale vzala jsem karamelovy pudink od Oetkera a nepridavala jsem zadnou mandlovou prichut. Je to take moc dobre.

Dagmar Cernekova
dne 17.12.2001
je?tě tam patří 1/4 l mléka a 1/4 l ?lehačky na ?lehání. Slijeme dohromady, dáme vařit a vsypeme pudink (tak jak jste zvyklí vařit pudink) Pozor na mandlovou trest, přidejte jen pár kapek a je lep?í sladká mandle ne?li hořká, kdy? vám vydr?í, aby se mohl rozle?et je výborný
hana slavíková dne 20.11.2001
Nemá to chybu, vřele doporučuji.
Renáta dne 30.9.2001
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".