Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Medailonky s čokoládovou omáčkou
(cas)
recept číslo: 3450
omacoko.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

500 g vepřové panenky
150 ml pomerančové šťávy
2 lžíce nastrouhaného zázvoru
30 g kvalitní čokolády (60%)
sůl
mletý pepř
olej
 

Postup

Z vepřové panenky nakrájíme medailonky, hranou dlaně je trochu rozklepneme, pokapeme olejem, osolíme a opepříme. Necháme chvilku odležet v chladnu. Na omáčku si jemně nastrouháme zázvor a nalámeme čokoládu. Jako přílohu si uvaříme rýži.

Na pánvi rozehřejeme trochu oleje a medailonky na něm po obou stranách zprudka opečeme. Vyjmeme je z pánve a udržujeme v teple (třeba v troubě trochu zahřáté, nebo v nahřáté porcelánové misce pod pokličkou). Do pánve přilijeme pomerančovou šťávu, výpek uvolníme ode dna pánve, promícháme a necháme zvolna asi 5 minut vařit, aby se množství tekutiny redukovalo. Poté přidáme nastrouhaný zázvor a čokoládu. Mícháme, až se čokoláda rozpustí. Touto omáčkou polijeme vepřové medailonky, posypeme nudličkami pomerančové kůry.

Poznámka:
Chuť je neobvyklá, zázvor dominuje nad čokoládou.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".