Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Holandský řízek
(Bag)
recept číslo: 3422
holari.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

600 g vepřového plecka (ramínka)
200 ml mléka
200 g sýra eidam
sůl
mletý pepř

Na obalení:
1 vejce
trochu mléka
sůl
strouhanka

Olej na smažení
 

Postup

Maso umleté z vepřového plecka dáme do mísy, osolíme, opepříme. Přilijeme mléko a promícháme. Necháme ho přes noc v chladničce. Teprve druhý den přisypeme jemně nastrouhaný sýr a promícháme s masovou směsí.
Mokrýma rukama tvoříme řízky, které obalujeme v trojobalu tj. v hladké mouce, rozšlehaném osoleném vejci a strouhance. Osmažíme na oleji.

Vhodnou přílohou je bramborová kaše, kyselá okurka nebo čalamáda.

Názory čtenárů

Je to moc dobré. Sýr do těsta nestrouhám, ale krájím na kostičky. Pak to na řezu vypadá jako" holandský sýr" a řízek není tak utemovaný.
tralala dne 7.3.2015 21:05:46
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".