Pařížskou šlehačku připravujeme den předem. Všechny suroviny za stálého míchání zahříváme, až máme hladkou hmotu. Nesmí se vařit, těsně předtím, než se začne vařit odstavíme ze zdroje tepla. Necháme zchladnout a přes noc uložíme do ledničky.
Druhý den si upečeme korpus. Vyšleháme bílky s cukrem do tuha, poté vmícháme žloutky. Nakonec lehce vmícháme mouku, kterou jsme předem promíchali s práškem do pečiva a kakaem. Upečeme v dortové formě při teplotě 180 st. C a necháme vychladnout.
Na krém si z mléka, pudinkového prášku a cukru uvaříme hustý pudink. Při vychládání ho občas zamícháme, aby se na něm nevytvořil škraloup. Jakmile má pudink pokojovou teplotu, vmícháme do něj změklé máslo a kávu a vše vyšleháme do hladka.
Vychlazenou směs na pařížskou šlehačku také intenzivně našleháme.
Na korpus nejdříve naneseme krém, potom pařížskou šlehačku, nožem uhladíme a zdobíme podle fantazie.