Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Čočkové karbanátky
(Bag)
recept číslo: 3373
cockokar.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

400 g červené čočky
100 g šunkového salámu
1 vejce
4 stroužky česneku,
mletý pepř
majoránka
kurkuma
sůl
 

Postup

Čočku propláchneme a dáme předem vařit do vody. Namáčet ji nemusíme, vaří se asi 15 až 20 minut do hustoty kaše. Potom přidáme pokrájený šunkový salám, koření, vejce, prolisovaný česnek a vše promícháme. Pokud se nám zdá směs řídká, zahustíme strouhankou.
Tvarujeme menší karbanátky, poprášíme je hladkou moukou a smažíme v oleji po obou stranách. Jako příloha je vhodná čerstvá zelenina nebo třeba bramborová kaše.

Poznámka:
Při vaření červené čočky se její barva změní na žlutou. Čočka je zdrojem vlákniny, bílkovin, železa, vápníku, fosforu, vitamínu A,C,B. Červená čočka má nízký efekt nadýmání.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".