Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Polévka s játrovou rýží
(ake)
recept číslo: 3346
jatryze.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

Na játrovou rýži:
100 g jater (kuřecích, vepřových)
1 žloutek
20 g másla
1 česnek
2 plátky toustového chleba
2 lžíce mléka
60 g strouhané housky
1 bílek
sůl
mletý pepř
majoránka
 

Postup

Umícháme změklé máslo, přidáme žloutek, sůl, trochu pepře, majoránku a stroužek rozetřeného česneku. Z toustového chleba odkrojíme okraje, pokrájíme na kousky a pokapeme mlékem. Rozmixujeme nebo propasírujeme a přidáme k utřenému máslu. Omytá játra také rozmixujeme a společně se sněhem z jednoho bílku přimícháme ke směsi. Zahustíme strouhankou. Směs by měla být vláčnější než na knedlíčky do polévky.

Takto připravenou masovou směs protlačujeme přes síto na halušky (nebo přes hrubé struhadlo) do vařící polévky. Vaříme asi 5 minut.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".