Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Kuře na paprice
(Bag)
recept číslo: 3329
kurepapr.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

1 kuře nebo 4 stehna
sůl
olej
1 cibule
1 lžíce mleté papriky
200 ml mléka
250 ml smetany na šlehání
1-2 lžíce hladké mouky

 

Postup

Máme-li celé kuře, tak ho nejdříve naporcuje,opláchneme, osušíme a osolíme.
Na oleji osmahneme pokrájenou cibuli do zlatova, přidáme mletou papriku, necháme zpěnit a hned zalijeme teplou vodou. Vložíme porce kuřete a dusíme je pod pokličkou za občasného podlévání až do měkka. Maso vyjmeme a udržujeme v teple. Do smetany zašleháme mouku a mléko i smetanu přiljeme do zbytku po dušení masa. Promícháme, necháme zvolna provařit asi 10 až 15 minut. Hlídáme a občas zamícháme. Hotovou omáčku podle chuti přisolíme a procedíme, aby byla hladká. Omáčkou přelijeme kuřecí maso, které můžeme ještě vykostit. Vhodnou přílohou jsou houskové knedlíky nebo těstoviny.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".