Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Zeleninový boršč
(Bag)
recept číslo: 3327
borsczel.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

1/2 menší hlávky bílého zelí
menší sklenice sterilované červené řepy
3 brambory
2 mrkve
1 petržel
1 zelená paprika
1 cibule
1 - 2 stroužky česneku
140 g rajčatového protlaku
1 lžíce octa
2 lžičky cukru
sůl
1 lžička mleté papriky
vývar (popř. z masoxu)
 

Postup

Zeleninu očistíme, mrkev, petržel, papriku, cibuli a brambory nakrájíme na kostičky a vložíme do hrnce. Zalijeme vývarem. Přidáme zelí pokrájené na proužky, mletou papriku, protlak a sůl a vaříme do měkka.
Ke konci vaření přidáme pokrájenou červenou řeku, ještě chvíli povaříme a nakonec dochutíme octem, solí, cukrem a prolisovaným česnekem. Boršč nemusíme zahušťovat, ale kdo má rád hutné polévky, může zahustit jíškou. Na talíři můžeme přidat do každého talíře polévky lžíci zakysané smetany.


Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".