Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Mrkvová bábovka
(Bag)
recept číslo: 3287
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

500 g polohrubé mouky
300 g mrkve
100 g másla (Hery)
200 g cukru krupice
3 vejce
20 g droždí
100 ml vody
špetka soli
1 lžíce citronové šťávy
 

Postup

Droždí rozdrobíme do vlažné vody, přidáme trochu mouky a cukru a promícháme. Necháme vzejít kvásek. Mrkev očistíme a nastrouháme na hrubo. Máslo rozpustíme a necháme vychladnout.

Do mísy dáme prosátou mouku, sůl, zbytek cukru, vejce, rozpuštěné máslo, mrkev, citronovou šťávu a vzešlý kvásek. Vše promícháme a vypracujeme hladké těsto, které necháme vykynout.

Po vykynutí těsto nalijeme do vymazané a tukem vysypané formy na bábovku. Pečeme asi při 160 st. C. Hotovou bábovku necháme krátce zchladnout a teprve potom ji vyklopíme. Poprášíme ji moučkovým cukrem.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".