Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Mřížkový linecký koláč
(cas)
recept číslo: 3285
linkolac.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

Těsto:

180 g hladké mouky

150 g másla

150 g moučkového cukr

100 g mletých mandlí

3 žloutky

nastrouhaná kůra z jednoho citronu

1 lžička mleté skořice

1 lžička tlučeného hřebíčku

+ 1 žloutek na potření



Náplň:

300 g rybízové zavařeniny

100 g mandlových lupínků







 

Postup

Žloutky ušleháme a smícháme s prosátou hladkou moukou a moučkovým cukrem, přidáme mleté mandle, citrónovou kůru, skořici, hřebíček a sůl. Nakonec do těsta rychle zapracujeme studené pokrájené máslo. Z těsta utvoříme bochánek, zabalíme do potravinářské fólie a necháme asi hodinu odpočinout v chladnu.



Z odleženého těsta oddělíme asi 1/4 a necháme v chladničce, zbytek rozválíme na pomoučeném válu na plát silný asi 5 mm. Pomocí válečku ho přeneseme do kulaté formy na koláč (průměr asi 23 cm),kterou jsme si předem vytřeli tukem a zlehka těsto k formě přitiskneme. Těsto přečnívající přes okraje odkrojíme, těsto na dně propícháme vidličkou a potřeme vrstvou džemu. Zbylou část těsta rozválíme také na plát, rádýlkem pokrájíme na proužky s vytvoříme z nich na koláči mřížku. Mřížku i okraje koláče potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme mandlovými lupínky.



Pečeme v troubě vyhřáté asi na 180 st. C po dobu 25 až 30 minut.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".