Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Neapolský salát
(kal)
recept číslo: 328
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

2 hlávkové saláty (i ledový saltá)
3 rajčata
2 větší okurky - nakládačky
svazek ředkviček
120 g sýra (může být i tavený)
Zálivka I:
4 lžíce olivového oleje
1 citron
sůl
pepř, petrželka
Zálivka II:
tatarská omáčka a bílý jogurt
Zálivka III:
olej
červené víno
kečup
estragonový ocet
3 stroužky česneku
špetka bazalky
sůl
pepř
 

Postup

Salát očistíme od zvadlých listů a důkladně opláchneme pod tekoucí vodou. Necháme okapat a pokrájíme na větší nudle. Přidáme spařená, oloupaná rajčata, pokrájená na kousky, okurku pokrájenou na plátky a na tenká kolečka pokrájené ředkvičky. Všechnu zeleninu promícháme. Přidáme také nastrouhaný sýr. V misce rozmícháme olej, šťávu z citronu, sůl a pepř, jemně nasekanou petrželku a touto směsí salát přelijeme. Promícháme a necháme v chladu odležet. Můžeme použít také další druhy zálivek. ?

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".